15 Şubat 2016 Pazartesi

Yazar OOR Turkey | Kategori : ,

Yomiuri Gazetesi -25.Ocak.2013



Siz okuyucular için ani bir soru olacak ama ONE OK ROCK grubunu biliyor musunuz? 9 Ocak’ta yayınladıkları “Deeper Deeper/ Nothing Helps” single’ıyla Oricon Günlük Liste’de 2. sıraya yükselmesiyle grup bu sene beklediği başarıyı yakalayacağının da sinyalini verdi. 

ONE OK ROCK grubunun vokalisti Taka, aslında müzik sektörünün önde gelen isimlerinden Mori Shinichi ve Mori Masako’nun büyük oğlu “Takahiro Morita” (Morita annesinin soyadı). Duygusal olmasına rağmen yüksek enerjili müziğiyle ve şarkıyı üst seviyeye taşıyan İngilizce sözlere sahip şarkılarıyla tanınan grup geçtiğimiz sene Ocak ayında 2 günlük Yokohama Arena konserlerinin yanı sıra birçok performans gösterdi. Bu konserlerle ONE OK ROCK gösteri sektörü yönünden de ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu. Oysa daha yakın zamana kadar Taka’nın yüzleşmesi gereken rahatsız edici durumlar bulunmaktaydı. 

Gruptan Ayrılma, Okulu Bırakma, Ailesinin Boşanması 
Herşey “Erimo Misaki*” ile başladı (Ç/N: Babasının popüler şarkısı). Ekim 2001’de Taka, Johnny’s Jr’a yeni katılmış, TV Asahi’nin Music Station programına çıkmıştı. Babası Shinichi-san’ı temsil eden aynı şarkıyı programda tüm kalbiyle söyledi. 

Böylece henüz 13 yaşında şöhret hayatı başladı ve solo şarkıcı olarak internet aracılığıyla tüm ülkede tanındı. Üstüne çektiği büyük ilgiyi ve karşı karşıya olduğu yüksek beklentiyi tahmin edersiniz. 

Eylül 2003’te Taka Johnny’in yeni grubu NEWS’e dahil edildi. Böylece daha Johnny’s Jr’dayken popülerliği yakalayan Yamashita Tomohisa (*Yamapi) ile aynı grupta çıkış yapan Taka tekrar dikkatleri üstüne çekti (Yamashita gruptan 2011’de ayrıldı). Ama sadece 3 ay sonra, Aralık ayında Taka NEWS grubundan ayrıldı. O dönemde resmi açıklama, yazıldığı Keio Üniversitesi’ne bağlı ortaokulda derslerine konsantre olacağıydı. Aylık yayınlanan “BUBKA” dergisi, “bir kızla birlikte” skandalının fotoğrafını yayınladı ve gerçekte gruptan bu yüzden ceza olarak çıkarıldığını yazdı.

Johnny’s Şirketinden ayrılması ve arkasından Keiko Üniversitesine bağlı okulda okumaya başlaması (sonrasında Horikoshi Lisesine transfer oldu) Taka’nın yüzleşmesi gereken sıkıntıların başlangıcıydı. Nisan 2005’te annesi Masako-san ve babası Shinichi-san boşanmaya karar verdi. 

Hatırladığım kadarıyla nerdeyse tüm manşetlerde bu olaylı boşanma vardı. Açıklamayı takiben Shinichi-san’ın arkadaşları ve Masako-san’ın arkadaşları televizyona ve haftalık dergilere çıkarak diğer tarafı suçladı. Shinichi tarafı Masako için “nerdeyse hiç ev işi yapmıyor” ve “müzik kariyerine tekrar başlamak için ailesini yüz üstü bırakacak” derken, Masako tarafı “Shinichi çok cimri ve ailesi üstünde çok fazla baskı kuruyor” tarzı şeyler söyledi. Her gün doğruluğu şüpheli birçok hikaye etrafta dolanıyordu. 

Boşanma sırasında ikinci ve üçüncü çocuğun velayeti Shinichi-san’a verilirken, bir sebepten büyük oğul Taka annesinin himayesinde kaldı. Bu kararın Taka ve babası Shinichi-san’ın birbirleriyle anlaşamamasından kaynaklandığı söylendi. 

Taka kişisel hayatındaki bu büyük fırtınayı yansıtmadan 2004’de grup aktivitelerine başladı. Bir sonraki yıl ONE OK ROCK kuruldu ve birçok canlı performans yaptı. Taka, ne babası Shinichi-san’ın ününü, ne de eski Johnny’s üyesi adının popülerliğini kullanmadı. Nisan 2007’de yayınlanan “Naihi Shinsho” single’ıyla grup ilk resmi çıkışını gerçekleştirdi. Yavaş ama emin adımlarla tecrübesini ve popülerliğini artıran grubun şarkıları reklamlarda, film müzikleri gibi yerlerde kullanıldı. Taka artık “altın vuruş” diyebileceğimiz noktaya ulaşmıştı.

Ebeveyn-çocuk şarkıcı olarak bu iki jenerasyonun skandalı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sene ‘deprem yaratanların televizyonu’ programı başlayalı 60 hafta oldu ve ünlülerle ilgili bu tarz hikayeler hala etkileyici. 

Not: “Erimo Misaki” diğer adıyla “Cape Erimo” aslen Takuro Yoshida tarafından bestelendi. Ama Mori Shinichi’nin söylediği versiyonla ünlü oldu. Hokkaido’da terkedilen Cape Erimo’yla ilgili olan şarkı, Shinichi’nin bu şarkıyı yayınlamasından sonra popüler oldu.

Orj: Yomiuri Gazetesi
İng Çeviri: Dessy @dnooriani.wordpress 
İllustrasyon: Iwashi Machiaki
TR Çeviri: Cage @ONEOKROCK_TR

0 yorum:

Yorum Gönder