15 Şubat 2016 Pazartesi

Yazar OOR Turkey | Kategori : ,



Programla ilgili ön bilgi: Tetsuko no Heya (Tetsuko’nun odası), Kuroyanagi Tetsuko'nun sunduğu Japonya'nın ilk talk-show programıdır. Daha öncesinde Taka'nın babası Morisan'ın da katıldığı birçok müzik programını da sunmuştur. (Kouhaku gibi). Sunucuyla eskiye dayanan tanışıklıları olduğunu anlatmak için bu bilgiyi ekliyorum.



·       Tetsuko-san, Morisan'ın yaşam stili ve “obocchan-tachi” hakkında konuşacaklarını söylüyor. (Ç/N: Tam çevirisini yapamıyor, "minik patronlar" tarzı bir kullanımmış. Genelde varlıklı ailelerdeki küçük erkek çocuklarına kullanılan şirin bir sevgi ifadesiymiş)

·       Tetsuko-san Morisan'a çocuklarının nasıl olduğunu soruyor, özellikle de büyük oğlunu (Taka'yı). Ona hep “NHK no Obaachan” (NHK nine) diye seslendiğini, çünkü onunla hep NHK'da karşılaştıklarını söylüyor. (Sunucu, bu kanalla anlaşma imzalayan ilk ilk Japon aktris). Yani küçükken onun orada, NHK kanalında yaşadığını düşünüyorlarmış :D Sunucu bu çocuğun şu anda popüler grup ONE OK ROCK'ın vokalisti olduğunu söylüyor. Sunucu "ONE OK ROCK" yerine yanlışlıkla "ONE ROCK" diyor. :)


·       Tetsuko-san: Herkesin dilinde “Wanoku” ve vokalist "Taka". Konser biletleri hemen tükeniyor ve hatta yurt dışında konserler veriyorlar. 


Mori-san: Evet, Avrupa ve Amerika'da. 

·       Tetsuko-san babasının müziğini dinleyip söyleyen bir çocuğun böyle bir şeye sahip olmasının normal olduğunu söylüyor. Grubun Yokohama konserinden de bahsediyor. Morisan Taka'nın müziği çok sevdiğini ve bunun için çok çalıştığını söylüyor.

·       Tetsuko-san: (Bir şarkıcı kimliğiyle) Tavsiye istediğinde ona "(sahneye çıkmadan önce) ellerini yıka ve gargara yap" dediğini duydum bir baba olarak. Bu çok tuhaf!


Mori-san: Haha! Çünkü bir vokalistin soğuk algınlığı yaşaması zor olur. 

Tetsuko-san: Böyle bir şeyler söyleyeceğini düşünmüştüm, ama sen gargara ve el yıkamaktan bahsettin! 

·       Tetsuko-san sonrasında sevimli ortanca oğlu (Tomohiro; bu sektörde bulunmadığından daha önce hiç ondan bahsetmediler) ve küçük oğlu ile ilgili konuşuyor. Üç oğlunun da kendisine NHK nine dediğini ve Budokan'da karşılaştıklarında ona hala aynı şekilde hitap ettiklerini söyledi. "Hmm, bunda bir terslik var" diye düşünmüş. "O zaman çok küçüklerdi, ah bu çocuklar"




·       Tetsuko-san: Küçük olanın da popüler bir rock grubu var. MY FIRST STORY grubu vokalisti Hiro olarak tanınıyor. Büyük abi Taka, küçük kardeş Hiro olarak biliniyor. Farklı gruptalar mı?

Mori-san: Evet, ama benzer tarzda sayılırlar.

Tetsuko-san: İkisi de popüler.

Mori-san: Doğru. 

Tetsuko-san: Bu harika.

·       Mori-san Tayvan'a gittiğinde çocukların onu hep "Ah, bu Taka'nın babası" diye gösterdiğini anlattı. Eskiden insanlar onu “Mori Shinichi” diye bilirken, artık Taka'nın babası olarak tanıyorlarmış daha çok. Bunu mutlu bir şekilde anlatıyor.


·       Tetsuko-san oğullarının konserine sık sık gider mi diye soruyor. Fırsatı olursa bir şans yaratıp izlemeye gittiğini söylüyor. 


Tetsuko-san: Babaları onları görmeye geldiğinde eminim çok mutlu oluyorlardır.

Mori-san: Nasıl hissettiklerini bilmiyorum, ama ben mutlu oluyorum.


·       Tetsuko-san: Seyirciler seni gördüğünde "Ah, babası gelmiş" diye konuşuyor mu?


Mori-san: Pek değil. Seyirciler konsere oldukça odaklanmış oluyor. Böyle el hareketleriyle (elini kaldırıyor) izliyorlar.


·       Tetsuko-san: "Hiro'nun babası" veya "Taka'nın babası" yerine seni Mori Shinichi olarak bilmeleri daha iyi. -Gülüyor. Mori-san da bir şey söylemeden gülüyor.


·       Tayvan'daki 50. yıl dönümü konseriyle ilgili konuşuyorlar.


·       Hayatıyla ilgili konuşmaya başlıyorlar. (2005'te eşinden boşandığından beri) 10 yıldır tek başına yaşamanın nasıl olduğuyla ilgili. Ailesi ve boşanmayla ilgili neler hissettiğinden de bahsediyor. (Ç/N: Çevirmen bu kısmı atladı)




·       Tetsuko-san çocuklarının rock müziğe ilgi duymasının güzel olduğunu söylüyor. Hem büyük, hem en küçük kardeş bu konuda oldukça iyi; ortanca oğlunun da başarılı olduğunu söylüyor. Morisan, ortanca oğlunun (Tomohiro) bu sonbaharda evleneceğini söylüyor. (Ç/N: Taka'nın öyle yoğun bir programla gidememiş olduğundan şüpheleniyorum...)

·       Tetsuko-san damada tebrik mesajı yolluyor, "Bu çocuk evleniyor mu şimdi yani? NHK nine'nin tebriklerini ona ilet. Ona hediye göndereceğim." 


·       Mori-san akrabalarıyla ilgili konuşuyor. Tetsuko-san Morisan'ın ailesiyle oldukça yakın. Konuşmalarından da bu anlaşılıyor.

·       Sonrasında 50 yıllık müzik kariyerinden bahsediyor. Çıkışını 17 yaşındayken yapmış.




·       Mori-san alışıldık Enka müziğinden biraz farklı yeni bir CD çıkaracağını söylüyor. Tetsuko-san sözlerin çok güzel olduğunu söylüyor. Morisan şarkının aranjmanı gibi konularda büyük oğlundan (Taka) tavsiye aldığını söylüyor. Tetsuko-san oldukça etkileniyor. Onu NHK nine diye çağıran küçük çocuğun şimdi babasına müziğiyle yardım ettiğine inanamadığını söylüyor. 


Sohbet boyunca "NHK nine" tabirini çok fazla kullandı. Onda güçlü bir etki bırakmış olmalı. ^_^ 

·       Tetsuko-san: Oğlun şarkını dinledi mi?


Mori-san: Evet. "Oh, hoş olmuş" dedi. (Sadece bu kadar söylemiş olmalı, tam Taka'ya göre)



İng Çeviri: ayradeocampo.tumblr 

Video: OOR-Archives
TR Çeviri: Cage @ONEOKROCK_TR


0 yorum:

Yorum Gönder